Pelletkachel kopen Nijverdal

Vergelijk installateurs pelletketels Nijverdal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nijverdal kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl tref je handige gegevens die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 7441

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van verscheidene zaken. Dit zijn natuurlijk: type woning, wat het doel is, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7441
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nijverdal zeer interessant. Bijvoorbeeld de TEIA van het merk 3Spark by MAXI SrlOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Hellendoorngebruikt 3210 kWh stroom plus 3210 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €177,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Nijverdal vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel Hollanders gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Nijverdal waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (april 2024) wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nijverdal

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een bewuste en kostenbesparende mogelijkheid: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1400 per product.

pelletkachel installateurs in nijverdal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en wellicht een offerte verzonden moet worden. De meeste bedrijven zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u speciale vragen met betrekking tot het huis. Relevant zijn het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van deze informatie maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als kleur / design en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga in zee met een erkende installateur in Nijverdal. Bekijk de klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nijverdal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Nijverdal?

Hedendaags vind je verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. De totale subsidie waar je recht op hebt vinden we terug tussen de €950 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Royal Air 120 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,3 [KW], €615 subsidie.
 • EGO AIR (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • JUPITER (KRASA Metali D.o.o), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Nijverdal. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7440, 7441, 7442, 7443.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!