Pelletkachel kopen Daarle

Vergelijk installateurs pelletketels Daarle

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Daarle kopen stelt je in de gelegenheid om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt diverse modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van onze tool bekijk jij actuele gegevens die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 7688

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere variabelen. We spreken over: huis-specificaties, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7688
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Daarle misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Bio 80 / Caris 80 (HS) van het merk FairNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €550
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hellendoorngebruikt 3210 kWh stroom en 3210 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €177,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Daarle vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer Nederlanders denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Daarle waar experts u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is dus zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Daarle

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem is geschikt voor het CV systeem en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijstechnisch interessante beslissing: beperkte CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €950 per installatie.

pelletkachel installateurs in daarle


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. Veel bedrijven zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je belangrijke vragen aangaande uw woonobject. U kunt denken aan het soort woning, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door de info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als en soort kachel en de grootte zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en maak een keuze voor een goede installateur in Daarle. Houd rekening met reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Daarle


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Daarle?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend niet misselijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €800 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Ermione idro 24 (Palazzetti Lelio), vermogen 23,6 [KW], €1400 subsidie.
 • SUITE HYDROMATIC 16 (MCZ), vermogen 16,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Thermo Pellet 12 (MBS), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Daarle. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7688.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!