Pelletkachel kopen Lemiers

Vergelijk installateurs pelletketels Lemiers

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lemiers kopen stelt je in de gelegenheid om jouw huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt verscheidene soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Middels onze website ontdek je accurate details die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 6295

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van diverse zaken. Denk aan: woning-specificaties, wat het doel is, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteVaals
Postcode6295
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Lemiers zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Medea van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €800
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Vaalsconsumeert 2830 kWh stroom plus 2830 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €160,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Lemiers vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een HR ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer mensen oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Lemiers waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is dan ook wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Lemiers

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel wordt aangeraden voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een bewuste en aantrekkelijke keuze: lagere CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per ketel.

pelletkachel installateurs in lemiers

Naburige plaatsen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. Veel bedrijven werken in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je diverse vragen inzake jouw woning. Onder andere het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van je data kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als de kleur en de grootte spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en kies een professionele installateur in Lemiers. Kijk naar recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Lemiers


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Lemiers?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs extra interessant. Het exacte bedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen €500 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • MCZ CLUB HYDRO 22 (MCZ), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Foghet Evo (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • HSP 6 PALLAZZA -III 534.08 (Haas & Sohn), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Lemiers. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6295.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!