Pelletkachel kopen Valkenburg

Vergelijk installateurs pelletketels Valkenburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Valkenburg kopen maakt het mogelijk om een huis duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt verschillende soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van deze website lees je toepasbare gegevens die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 6300

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met specifieke aspecten. Denk aan: type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Postcode6300
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Valkenburg iets om te overwegen. Denk aan de B8N / I-STOVE B8 van het merk L’ArtisticoOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €900
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Katwijkgebruikt 2990 kWh stroom en stookt 2990 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €144,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Valkenburg vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio consumenten preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Valkenburg waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is dus wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Valkenburg

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een bewuste en voordelige beslissing: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €750 per product.

pelletkachel installateurs in valkenburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte aangeleverd mag worden. De meeste installateurs zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u relevante vragen m.b.t. je woning. Onder andere het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels je verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als de kleur en de grootte hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en kies een professionele installateur in Valkenburg. Houd rekening met beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Valkenburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Valkenburg?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel producten die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk niet mis. De tegemoetkoming dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €800 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • MCZ DUO HYDRO (MCZ), vermogen 22,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Arte Acciaio 18 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 18,5 [KW], €1400 subsidie.
 • HSP 6 PALLAZZA-III 519.08 C (Haas & Sohn), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Valkenburg. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 2235, 6300.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!