Pelletkachel kopen Bussum

Vergelijk installateurs pelletketels Bussum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bussum kopen maakt het mogelijk om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan velerlei soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij deze website bekijk jij bruikbare raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 1400

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan velerlei factoren. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1400
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bussum zeker een goede optie. Denk aan de Alina 7,5 kW van het merk EvaCalorOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €550
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Gooise Merengebruikt 3120 kWh stroom en 3120 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €179,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Bussum vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel Nederlanders oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Bussum waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is dan ook een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Bussum

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel is toepasbaar voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een duurzame en relatief goedkope optie: beperkte CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1350 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in bussum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en misschien de offerte toegezonden kan worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn belangrijke vragen die gaan over je woonobject. Belangrijk zijn het soort huis, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of zelfs een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als ambiance en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en kies voor een betrouwbare installateur in Bussum. Kijk naar verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Bussum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Bussum?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over duizenden pelletkachel & pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is varieert tussen de €700 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • LX up 12 Steel (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR10C-K (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • ELISE³ 8.5 (CADEL SRL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Bussum. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1222, 1400, 1401, 1402, 1403, 1404, 1405, 1406.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!