Pelletkachel kopen Muiden

Vergelijk installateurs pelletketels Muiden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Muiden kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met diverse type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van deze pagina bekijk jij actuele aanbevelingen die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit drie type kachels:

  kachel installateur 1398

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van specifieke zaken. Je kunt denken aan: huis-specificaties, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1398
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Muiden zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Ecofire Anna 12 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1500
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Gooise Merenconsumeert 3120 kWh stroom en stookt 3120 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €179,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Muiden vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Legio mensen oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Muiden waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (mei 2024) kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Muiden

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijstechnisch interessante installatie: minder vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per model.

pelletkachel installateurs in muiden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verzonden moet worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je wat vragen m.b.t. uw woning. Bijvoorbeeld het type huis, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op je info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als het design en de grootte zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en selecteer een goed bekendstaande installateur in Muiden. Kijk naar klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Muiden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Muiden?

Momenteel bestaan er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend extra interessant. Het exacte bedrag dat toe te passen is varieert tussen de €900 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • LX up 12 Pad (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR8-W (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • RONDO³ 6.5 (CADEL SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Muiden. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1398.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!