Pelletkachel kopen Naarden

Vergelijk installateurs pelletketels Naarden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Naarden kopen maakt het mogelijk om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan verschillende modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van de pelletkachel-vergelijker vind je veelzijdige gegevens die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 1411

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verschillende randvoorwaarden. Onder andere: woning-specificaties, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1411
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Naarden iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Sophie van het merk GallusEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Gooise Merenverbruikt 3120 kWh stroom en 3120 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €179,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Naarden vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Naarden waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Naarden

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie zorgt voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en voordelige optie: minder CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €650 per product.

pelletkachel installateurs in naarden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verzonden moet worden. De meeste bedrijven doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we relevante vragen aangaande het huis. Denk aan het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op de ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als het design en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en kies voor een geschikte installateur in Naarden. Check de beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Naarden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Naarden?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletketel / pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €900 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • LX up 12 Video Black (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR10C-RU (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • KRISS³ 8.5 (CADEL SRL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Naarden. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1410, 1411, 1412.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!