Pelletkachel kopen Muiderberg

Vergelijk installateurs pelletketels Muiderberg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Muiderberg kopen biedt jou de kans om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. We hebben te maken met meerdere soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van deze pagina lees jij samengestelde adviezen die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 1399

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan diverse aspecten. Denk aan: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1399
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update februari 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Muiderberg zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de ivo.tec 15 kW water+ van het merk WodtkeNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1000
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Gooise Merenverbruikt 3120 kWh stroom plus nog eens 3120 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €179,00 in februari 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Muiderberg vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio bewoners gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Muiderberg waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van februari 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Muiderberg

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel is toepasbaar voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een duurzame en relatief goedkope beslissing: lagere CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €500 per product.

pelletkachel installateurs in muiderberg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verzonden zal worden. Veel aannemers werken in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u relevante vragen inzake de woning. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels deze informatie kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook zaken als uitstraling en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende experts en kies voor een goed bekendstaande installateur in Muiderberg. Check de beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Muiderberg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Muiderberg?

Hedendaags vind je diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs verleidelijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen €900 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LX up 12 Rafale (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR10C-B (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • KRISS³ 9.3 (CADEL SRL), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Muiderberg. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1399.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!