Pelletkachel kopen De Rips

Vergelijk installateurs pelletketels De Rips

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Rips kopen maakt het mogelijk om woningen zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. We hebben te maken met verschillende modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van onze website doorzoek jij uitgebreide toelichtingen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 5764

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van velerlei variabelen. Denk aan: jouw type huis, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5764
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Rips wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Topfire 80 van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €800
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Gemert-Bakelconsumeert 3480 kWh stroom plus nog eens 3480 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €177,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel De Rips vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de HR ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel mensen overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in De Rips waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in mei 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in De Rips

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De installatie wordt gebruikt voor verwarming van de woning en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een duurzame en prijs-interessante keuze: lagere broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €900 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in de-rips


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en misschien de offerte verzonden zal worden. Veel installateurs zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we speciale vragen die gaan over je woning. Onder andere het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van je ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook zaken als het design en de afmetingen spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en ga voor een erkende installateur in De Rips. Houd rekening met beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in De Rips


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in De Rips?

Momenteel bestaan er meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over duizenden pelletkachel en pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen de €900 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • IDRO-DORA32 (Kalor), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • Aline (Gallus), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Diadema Idro (Extraflame), vermogen 28,4 [KW], €1420 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in De Rips. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5764.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!