Pelletkachel kopen Elsendorp

Vergelijk installateurs pelletketels Elsendorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Elsendorp kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt meerdere type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door onze website lees jij samengestelde raadgeving die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 5424

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met meerdere randvoorwaarden. Belangrijk zijn: type woning, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5424
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Elsendorp zeker een goede optie. Dat kan zijn de Soft 80 van het merk KloverOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €950
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Gemert-Bakelverbruikt 3480 kWh stroom en 3480 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €177,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Elsendorp vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de Hollanders denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Elsendorp waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (mei 2024) lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Elsendorp

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De ketel wordt aangeraden voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een duurzame en besparende keuze: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €950 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in elsendorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie de informatie en uiteraard de offerte verstuurd zal worden. De meeste adviseurs zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen belangrijke vragen aangaande de woning. Voorbeelden zijn de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van uw informatie kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als de kleur en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en ga in zee met een professionele installateur in Elsendorp. Bekijk de recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Elsendorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Elsendorp?

Hedendaags vind je allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel modellen die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €450 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Clips 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • ORIONE (Ferroli), vermogen 12,7 [KW], €635 subsidie.
 • Souvenir Lux (Extraflame), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Elsendorp. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5424.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!