Pelletkachel kopen Handel

Vergelijk installateurs pelletketels Handel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Handel kopen stelt je in de gelegenheid om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door deze website vind jij samengestelde info die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 5423

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van specifieke facetten. We spreken over: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5423
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Handel geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de REDONDA12C van het merk KalorEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €900
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Gemert-Bakelgebruikt 3480 kWh stroom plus 3480 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €177,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Handel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de bewoners kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Handel waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (mei 2024) fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Handel

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie kan benut worden voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en voordelige installatie: lagere CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €600 per kachel.

pelletkachel installateurs in handel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie specificaties en tevens de offerte verzonden moet worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen verschillende vragen aangaande het woonobject. Relevant zijn het type huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als het design en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en maak een keuze voor een geschikte installateur in Handel. Houd rekening met beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Handel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Handel?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel & pelletketel systemen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar extra interessant. De totale subsidie dat toe te passen is ligt doorgaans tussen €600 en €1050. Je kunt denken aan:

 • Alysa 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • OMEGA (Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Anna Bella (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Handel. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5423.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!