Pelletkachel kopen De Mortel

Vergelijk installateurs pelletketels De Mortel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Mortel kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan velerlei type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van onze tool doorzoek je praktische aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 5425

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door verscheidene factoren. Denk aan: jouw soort huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5425
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Mortel iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Vivo 90 Pellet Slim van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €900
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Gemert-Bakelgebruikt 3480 kWh stroom en 3480 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €177,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel De Mortel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer Hollanders denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in De Mortel waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in De Mortel

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Dit model wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en kostenbesparende optie: lagere CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €800 per kachel.

pelletkachel installateurs in de-mortel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en uiteraard de offerte verzonden mag worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen speciale vragen omtrent uw huis. Relevant zijn de grootte van de woning de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het gewenste model en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga aan de slag met een geschikte installateur in De Mortel. Vraag om recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in De Mortel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in De Mortel?

Tegenwoordig zijn er velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard extra interessant. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €850 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • Cover 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • PENELOPE HR (Ferroli), vermogen 12,7 [KW], €635 subsidie.
 • Comfort P70H49 (Extraflame), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in De Mortel. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5425.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!