Pelletkachel kopen Gemert

Vergelijk installateurs pelletketels Gemert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gemert kopen maakt het mogelijk om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verscheidene type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van deze website check jij accurate adviezen die helpen bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 5421

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels meerdere variabelen. Je kunt denken aan: type huis, wat het doel is, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5421
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gemert zeer interessant. Bijvoorbeeld de Norma RR6-RU van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €700
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Gemert-Bakelgebruikt 3480 kWh stroom en 3480 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €177,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Gemert vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je CV-ketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio Nederlanders gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Gemert waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in juni 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Gemert

Een krachtige en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie kan benut worden voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een milieubewuste en kostenbesparende beslissing: lagere CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1400 per product.

pelletkachel installateurs in gemert


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en eventuele offerte verzonden zal worden. Veel specialisten zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je relevante vragen met betrekking tot jouw huis. Onder andere het type woning, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op deze informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als uitstraling en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en selecteer een goede installateur in Gemert. Check de recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gemert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Gemert?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan duizenden pelletkachel / pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen de €400 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • Thor 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • NETTUNO ACCIAIO CANALIZZABILE (Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Glenda Wifi (Extraflame), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Gemert. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5420, 5421, 5422.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!