Pelletkachel kopen Schoonrewoerd

Vergelijk installateurs pelletketels Schoonrewoerd

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schoonrewoerd kopen is bij uitstek geschikt om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden meerdere kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij uitgebreide details die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 modellen:

  kachel installateur 4145

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan velerlei facetten. Denk aan: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Postcode4145
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Schoonrewoerd misschien we dé oplossing. Denk aan de Irori Glass van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €750
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Leerdamgebruikt 2880 kWh stroom en 2880 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €144,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Schoonrewoerd vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je CV-ketel. Deze installatie werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio mensen gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Schoonrewoerd waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Schoonrewoerd

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie zorgt voor het CV systeem en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een groene en besparende beslissing: minder vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, biomassa is goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1250 per product.

pelletkachel installateurs in schoonrewoerd


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de details en tevens de offerte aangeleverd moet worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u belangrijke vragen m.b.t. je woonobject. Bijvoorbeeld het soort woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van de data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als ambiance en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Schoonrewoerd. Vraag naar ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schoonrewoerd


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Schoonrewoerd?

Momenteel bestaan er veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk niet mis. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen €450 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Novella Evo (Extraflame), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Scirocco 100 EVO (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Topfire 70 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Schoonrewoerd. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4145.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!