Pelletkachel kopen Nes

Vergelijk installateurs pelletketels Nes

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nes kopen opent nieuwe deuren om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit velerlei soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker vind je uitgebreide raadgeving die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9163

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Je kunt denken aan: jouw type huis, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9163
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nes misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Saint Moritz Silent van het merk ThermorossiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Amelandgebruikt 2980 kWh stroom plus nog eens 2980 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €181,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Nes vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je CV-ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio bewoners gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Nes waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juli 2022) lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is hierom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Nes

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een duurzame en aantrekkelijke beslissing: lagere vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €550 per kachel.

pelletkachel installateurs in nes


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en tevens de offerte verzonden zal worden. De meeste experts plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen speciale vragen omtrent het huis. Denk aan de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door je data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als en soort kachel en de afmetingen hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en selecteer een betrouwbare installateur in Nes. Check de klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nes


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Nes?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend niet misselijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €950 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • Avito / Avito slim / Avito Rao (Animo), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Saint Moritz Pidra Supreme (Thermorossi), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Vario Aqua (SHT), vermogen 14,9 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Nes. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9163.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!