Pelletkachel kopen Buren

Vergelijk installateurs pelletketels Buren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Buren kopen stelt jou in staat om het huis duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. We hebben te maken met verscheidene installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van onze website bekijk je toepasbare adviezen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 9164

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door allerlei factoren. Denk aan: huis-specificaties, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9164
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Buren geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Fusion 8.2 van het merk EllediOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1050
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Amelandgebruikt 2980 kWh stroom en 2980 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €181,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Buren vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Legio consumenten kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Buren waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is dan ook zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Buren

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel kan benut worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en voordelige mogelijkheid: lagere vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €950 per systeem.

pelletkachel installateurs in buren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. Veel monteurs doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen omtrent je woning. Belangrijk zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van uw ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het gewenste model en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en selecteer een uitstekende installateur in Buren. Houd rekening met ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Buren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Buren?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard extra interessant. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €950 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Adevo (Animo), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 3P (Tim Sistem), vermogen 5,1 [KW], €500 subsidie.
 • EVO AQUA 9 (SHT LOHBERGER), vermogen 10 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Buren. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9164.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!