Pelletkachel kopen Ballum

Vergelijk installateurs pelletketels Ballum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ballum kopen stelt jou in staat om uw huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn verscheidene type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van deze website bekijk je samengestelde gegevens die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9162

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door verscheidene zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9162
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ballum zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Pretty C van het merk Moretti DesignOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1100
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Amelandconsumeert 2980 kWh stroom en stookt 2980 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €181,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Ballum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een gasketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat Nederlanders preferereneen krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Ballum waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juli 2022 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ballum

Een efficiënte en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en besparende beslissing: minder CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1450 per product.

pelletkachel installateurs in ballum

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en misschien de offerte verzonden mag worden. Veel installateurs zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je diverse vragen m.b.t. uw woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of liever een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als kleur / design en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en ga aan de slag met een geschikte installateur in Ballum. Check de reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Ga na of de rookafvoer in orde is. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ballum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Ballum?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn honderden pelletketel & pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €950 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Redonda Glass 24 (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Dorica Pidra Supreme Majolica (Thermorossi), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Sissy Pellet Hydro (Sergio Leoni), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Ballum. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9162.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!