Pelletkachel kopen Hollum

Vergelijk installateurs pelletketels Hollum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hollum kopen stelt je in de gelegenheid om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met diverse kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl ontdek je samengestelde raadgeving die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 modellen:

  kachel installateur 9161

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene zaken. Onder andere: jouw soort woning, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9161
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hollum iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Ecofire Soprano 9 van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €700
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Amelandconsumeert 2980 kWh stroom en 2980 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €181,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Hollum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio woningeigenaren kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Hollum waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak meteen bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hollum

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie is toepasbaar voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een groene en relatief goedkope beslissing: lagere CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €1400 per installatie.

pelletkachel installateurs in hollum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de productinfo en mogelijke offerte verzonden moet worden. Veel bedrijven zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we relevante vragen inzake uw woonobject. Voorbeelden zijn het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of meer een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook variabelen als het design en de grootte spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en ga in zee met een betrouwbare installateur in Hollum. Vraag om beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hollum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Hollum?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel systemen die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen €550 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • Redonda Glass 20 (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Dorica Pidra Supreme Metalcolor (Thermorossi), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Marlene Pellet Hydro (Sergio Leoni), vermogen 22,3 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hollum. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9160, 9161.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!