Pelletkachel kopen Westbeemster

Vergelijk installateurs pelletketels Westbeemster

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westbeemster kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We hebben te maken met tal van soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker vind je accurate adviezen die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 1464

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van meerdere aspecten. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1464
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Westbeemster misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Polis plus van het merk ITCEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Beemstergebruikt 3270 kWh stroom plus 3270 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €181,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Westbeemster vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de huizenbezitters denken na over een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Westbeemster waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (april 2024) fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is dus wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Westbeemster

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie draagt zorg voor de CV installatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een bewuste en kostenbesparende installatie: lagere uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1250 per model.

pelletkachel installateurs in westbeemster


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie de details en tevens de offerte verstuurd kan worden. De meeste bedrijven werken in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen aangaande uw woning. U kunt denken aan de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van je data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook zaken als en soort kachel en de grootte zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en ga voor een betrouwbare installateur in Westbeemster. Check de verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Westbeemster


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Westbeemster?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan honderden pelletkachel en pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard niet misselijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €550 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • LP up 9, Pad-K (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • EUAS.L-W (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • NEW LINEA LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Westbeemster. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1464.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!