Pelletkachel kopen Noordbeemster

Vergelijk installateurs pelletketels Noordbeemster

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Noordbeemster kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan diverse kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker check jij bruikbare aanbevelingen die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 1463

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. diverse variabelen. Denk aan: type huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1463
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Noordbeemster geen gek idee. Denk aan de Corridor SUBTILE.6-ABAR van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1450
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Beemsterverbruikt 3270 kWh stroom en 3270 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €181,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Noordbeemster vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel consumenten neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Noordbeemster waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Noordbeemster

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De ketel wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijs-interessante beslissing: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €850 per installatie.

pelletkachel installateurs in noordbeemster


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. De meeste adviseurs zijn actief in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen verschillende vragen met betrekking tot je woning. Bijvoorbeeld het soort woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van uw info kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als ambiance en de grootte zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga voor een betrouwbare installateur in Noordbeemster. Vraag om referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Noordbeemster


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Noordbeemster?

Er zijn op dit moment meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletketel of pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs erg aantrekkelijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €600 en €1200. Je kunt denken aan:

 • LP up 9, Pad (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • EASY.L-K (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • LUCE LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Noordbeemster. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1463.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!