Pelletkachel kopen Middenbeemster

Vergelijk installateurs pelletketels Middenbeemster

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Middenbeemster kopen opent nieuwe deuren om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn verschillende installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. deze pagina lees jij omvangrijke raadgeving die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type modellen:

  kachel installateur 1462

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van specifieke variabelen. Belangrijk zijn: type huis, wat het doel is, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1462
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Middenbeemster een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de P960 F van het merk Gruppo PiazzettaOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1100
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Beemsterverbruikt 3270 kWh stroom plus 3270 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €181,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Middenbeemster vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de HR ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel mensen neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Middenbeemster waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is dus geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Middenbeemster

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie kan benut worden voor een CV toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een groene en prijstechnisch interessante mogelijkheid: minder uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €650 per product.

pelletkachel installateurs in middenbeemster


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verzonden moet worden. De meeste installateurs zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen een aantal vragen die gaan over uw woning. Bijvoorbeeld het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als het design en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en ga voor een geschikte installateur in Middenbeemster. Vraag naar reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Middenbeemster


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Middenbeemster?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs extra interessant. De tegemoetkoming dat toepasbaar is schommelt tussen de €650 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • LP up 9, Monde (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • EASY.L-B (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • LINEA LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Middenbeemster. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1462.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!