Pelletkachel kopen Zuidoostbeemster

Vergelijk installateurs pelletketels Zuidoostbeemster

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zuidoostbeemster kopen opent nieuwe deuren om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van onze tool check jij uitgebreide raadgeving die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 1461

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van diverse randvoorwaarden. Je kunt denken aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1461
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zuidoostbeemster geen gek idee. Een voorbeeld is de Roberta Air 80 van het merk Royal / PalazzettiOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €800
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Beemsterverbruikt 3270 kWh stroom en 3270 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €181,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Zuidoostbeemster vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een HR ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio consumenten preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Zuidoostbeemster waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (mei 2024) kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zuidoostbeemster

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie is toepasbaar voor de centrale verwarming en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als duurzame en relatief goedkope optie: beperkte broeikas uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per installatie.

pelletkachel installateurs in zuidoostbeemster


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en wellicht een offerte verstuurd moet worden. De meeste bedrijven werken in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn relevante vragen inzake uw woning. Relevant zijn de categorie woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op uw info kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als de kleur en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en kies voor een goed bekendstaande installateur in Zuidoostbeemster. Vraag om recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zuidoostbeemster


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Zuidoostbeemster?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen €700 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • LP up 9, Luke (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.12C-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • LIFE LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Zuidoostbeemster. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1461.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!