Pelletkachel kopen Biddinghuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Biddinghuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Biddinghuizen kopen opent nieuwe deuren om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er zijn verschillende type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via de pelletkachel-vergelijker tref je waardevolle toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 8256

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door meerdere variabelen. Belangrijk zijn: soort huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcode8256
Netnummer0321 (+31321)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Biddinghuizen zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Sofia van het merk EvaCalorMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €1500
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Drontengebruikt 3000 kWh stroom en 3000 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €153,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Biddinghuizen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je CV-ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat woningeigenaren kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Biddinghuizen waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (april 2024) lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Biddinghuizen

Een alternatieve is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijstechnisch interessante keuze: minder vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1250 per product.

pelletkachel installateurs in biddinghuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en eventuele offerte verzonden kan worden. Veel aannemers focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen speciale vragen ten aanzien van uw woning. Denk aan het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook zaken als de kleur en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en ga in zee met een goede installateur in Biddinghuizen. Bekijk de referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Biddinghuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Biddinghuizen?

Hedendaags vind je allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar verleidelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €800 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • HPO 6 Modesto (Rowi), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire La Graciosa 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 14 Classic Iron (Moretti Design), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Biddinghuizen. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8256.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!