Pelletkachel kopen Swifterbant

Vergelijk installateurs pelletketels Swifterbant

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Swifterbant kopen maakt het mogelijk om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden meerdere installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij deze pagina lees jij omvangrijke details die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8255

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met meerdere variabelen. Belangrijk zijn: woning-specificaties, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcode8255
Netnummer0321 (+31321)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Swifterbant een uitstekende optie. Denk aan de EBE van het merk 3Spark by MAXI SrlMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €550
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Drontengebruikt 3000 kWh stroom en 3000 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €153,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Swifterbant vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je gasketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat Nederlanders kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Swifterbant waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Swifterbant

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt gebruikt voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een groene en besparende oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €550 per installatie.

pelletkachel installateurs in swifterbant


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verstuurd moet worden. Veel installateurs werken in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we speciale vragen met betrekking tot jouw woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van de woning de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van je info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als ambiance en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga aan de slag met een goede installateur in Swifterbant. Houd rekening met verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Swifterbant


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Swifterbant?

Recent kun je gebruik maken van diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar aanlokkelijk. De totale subsidie dat toe te passen is ligt doorgaans tussen de €650 en €1450. Je kunt denken aan:

 • Revivo 125 (Rika), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Kate 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 14 Glass Clessidra / Ergonomic / Turbo (Moretti Design), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Swifterbant. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8255.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!