Pelletkachel kopen Zwaag

Vergelijk installateurs pelletketels Zwaag

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zwaag kopen stelt jou in staat om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn diverse kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via onze website vind je omvangrijke informatie die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 1689

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door verscheidene onderdelen. Bijvoorbeeld: soort huis, het doel, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHoorn
Postcode1689
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zwaag zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de EASY van het merk FreepointOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1050
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Hoornconsumeert 2780 kWh stroom en 2780 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €139,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Zwaag vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een CV-ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer mensen kiezen voor een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Zwaag waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zwaag

Een nieuwe is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke mogelijkheid: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1250 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in zwaag


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verzonden moet worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen een aantal vragen inzake het huis. U kunt denken aan het type huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels je ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of liever een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook onderdelen als het design en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en kies voor een goed bekendstaande installateur in Zwaag. Vraag naar reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zwaag


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Zwaag?

Recent kun je gebruik maken van allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn duizenden pelletketel & pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €600 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • Petit (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Cayenne 14 / Cayenne 14C (AMG S.p.A.), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • Pad LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Zwaag. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1689.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!