Pelletkachel kopen Gaanderen

Vergelijk installateurs pelletketels Gaanderen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gaanderen kopen biedt jou de kans om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er is keuze uit diverse modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door onze vergelijker lees jij waardevolle adviezen die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 type installaties:

  kachel installateur 7011

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels allerlei factoren. Je kunt denken aan: jouw type woning, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Postcode7011
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Gaanderen zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Diana van het merk CADEL SRLEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €500
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Doetinchemgebruikt 2900 kWh stroom en 2900 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €155,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Gaanderen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Gaanderen waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Gaanderen

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De installatie zorgt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een groene en besparende mogelijkheid: lagere CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1050 per ketel.

pelletkachel installateurs in gaanderen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en tevens de offerte toegezonden kan worden. De meeste aannemers werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je verschillende vragen ten aanzien van het woonobject. Onder andere het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als kleur / design en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en selecteer een goede installateur in Gaanderen. Houd rekening met klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gaanderen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Gaanderen?

Momenteel bestaan er diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over honderden pelletkachel of pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €800 en €1300. Je kunt denken aan:

 • Combi Plus (Nordic Fire), vermogen 16,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Cosa (Koppe), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.
 • PS-15-4CV, NB-B18 (JustFire Nederland / Hanks Heating), vermogen 21,4 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Gaanderen. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7010, 7011.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!