Pelletkachel kopen Wehl

Vergelijk installateurs pelletketels Wehl

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wehl kopen is bij uitstek geschikt om uw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met meerdere modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels onze tool lees je handige details die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 7031

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan velerlei randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Postcode7031
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wehl misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Acciaio Modello 16 van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €600
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Doetinchemverbruikt 2900 kWh stroom en 2900 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €155,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Wehl vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat consumenten preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Wehl waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is dus geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Wehl

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel is toepasbaar voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een groene en kostenbesparende keuze: beperkte broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €1050 per systeem.

pelletkachel installateurs in wehl


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar wie de informatie en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel experts doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u speciale vragen met betrekking tot jouw woonobject. Denk aan de categorie woning, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op je info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook onderdelen als kleur / design en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en kies voor een professionele installateur in Wehl. Houd rekening met reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wehl


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Wehl?

Recent kun je gebruik maken van allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen €950 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • MIA (Olimpia-Splendid S.p.A.), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Ekoline 7,5 (Kovan), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Alysa 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Wehl. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7030, 7031.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!