Pelletkachel kopen Neerkant

Vergelijk installateurs pelletketels Neerkant

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Neerkant kopen stelt jou in staat om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. We hebben te maken met velerlei installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker check je bruikbare raadgeving die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5758

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met diverse variabelen. Je kunt denken aan: woning-specificaties, de wensen, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5758
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Neerkant misschien we dé oplossing. Denk aan de CADEL DOGE AIR PLUS van het merk CADEL SRLMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1500
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Deurneverbruikt 3520 kWh stroom en 3520 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €182,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Neerkant vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een HR ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio consumenten kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Neerkant waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (april 2024) zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Neerkant

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een groene en besparende installatie: beperkte vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €450 per model.

pelletkachel installateurs in neerkant


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. De meeste experts zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u verschillende vragen over jouw huis. Voorbeelden zijn de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van je ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als uitstraling en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en kies een geschikte installateur in Neerkant. Bekijk de ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Neerkant


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Neerkant?

Momenteel bestaan er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs extra interessant. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €650 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • IDRO-DANIELA20 (Kalor), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Rondo Glas (Gallus), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Duchessa Idro (Extraflame), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Neerkant. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5758.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!