Pelletkachel kopen Liessel

Vergelijk installateurs pelletketels Liessel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Liessel kopen biedt jou de kans om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit velerlei type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels de pelletkachel-vergelijker bekijk jij actuele info die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 5757

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met specifieke zaken. Belangrijk zijn: huis-specificaties, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5757
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Liessel geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de MOON van het merk FreepointEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €800
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Deurneconsumeert 3520 kWh stroom en 3520 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €182,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Liessel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een gasketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Liessel waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Liessel

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem zorgt voor verwarming van de woning en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een duurzame en kostenbesparende keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €1350 per model.

pelletkachel installateurs in liessel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en tevens de offerte toegezonden moet worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen diverse vragen aangaande je huis. Belangrijk zijn de categorie woning, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van uw verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of juist een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als kleur / design en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en ga voor een uitstekende installateur in Liessel. Check de ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Liessel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Liessel?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen €600 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • IDRO-ILARIA24 (Kalor), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Sophie (Gallus), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Liliana Idro (Extraflame), vermogen 22,8 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Liessel. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5753, 5757.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!