Pelletkachel kopen Vlierden

Vergelijk installateurs pelletketels Vlierden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vlierden kopen opent nieuwe deuren om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt meerdere modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Middels deze pagina ontdek je waardevolle informatie die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5756

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan allerlei zaken. Bijvoorbeeld: soort huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5756
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Vlierden geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Bijoux van het merk EdilKaminOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1300
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Deurnegebruikt 3520 kWh stroom en nog eens 3520 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €182,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Vlierden vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de CV-ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio mensen preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Vlierden waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Vlierden

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een milieuvriendelijke en voordelige oplossing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1500 per product.

pelletkachel installateurs in vlierden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en mogelijke offerte verzonden mag worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn een aantal vragen over je woning. Onder andere het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van uw ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook facetten als kleur / design en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en kies voor een uitstekende installateur in Vlierden. Let op referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Vlierden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Vlierden?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel modellen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend erg serieus. Het totaalbedrag waar je recht op hebt ligt tussen €950 en €1400. Je kunt denken aan:

 • IDRO-MARTA20 (Kalor), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Earth 9kW (Gallus), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • COMFORT P85 PLUS (Extraflame), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Vlierden. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5756.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!