Pelletkachel kopen Helenaveen

Vergelijk installateurs pelletketels Helenaveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Helenaveen kopen maakt het mogelijk om de woning zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Er is keuze uit tal van type installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze website check je omvangrijke details die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 installaties:

  kachel installateur 5759

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van verscheidene facetten. We spreken over: jouw soort huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5759
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Helenaveen wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Luna van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €850
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Deurnegebruikt 3520 kWh stroom en stookt 3520 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €182,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Helenaveen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een CV-ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio huizenbezitters gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Helenaveen waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Helenaveen

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel wordt gebruikt voor de CV installatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een bewuste en prijstechnisch interessante oplossing: minder vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €950 per installatie.

pelletkachel installateurs in helenaveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar welk adres details en misschien de offerte verzonden moet worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn wat vragen aangaande uw woonobject. U kunt denken aan de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als uitstraling en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en kies een betrouwbare installateur in Helenaveen. Bekijk de verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Helenaveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Helenaveen?

Hedendaags vind je verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel systemen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs aanlokkelijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €800 en €1350. Je kunt denken aan:

 • IDRO-NADIA24 (Kalor), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Rondo Full Glass (Gallus), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Melinda Idro (Extraflame), vermogen 14,1 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Helenaveen. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5759.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!