Pelletkachel kopen Holwierde

Vergelijk installateurs pelletketels Holwierde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Holwierde kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met meerdere type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels deze pagina ontdek je veelzijdige details die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9905

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels diverse onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9905
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Holwierde misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de SPCT 7,5 – Greta van het merk EvaCalorMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €1000
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Delfzijlgebruikt 2630 kWh stroom en 2630 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €159,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Holwierde vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je CV-ketel. Deze ketel werkt op biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Veel woningeigenaren neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Holwierde waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (juli 2022) zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Holwierde

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Het systeem zorgt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een duurzame en relatief goedkope mogelijkheid: minder broeikasuitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €450 per ketel.

pelletkachel installateurs in holwierde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en eventuele offerte verzonden zal worden. De meeste monteurs werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen wat vragen over uw huis. Bijvoorbeeld de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels je informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als het design en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga aan de slag met een professionele installateur in Holwierde. Vraag naar ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Holwierde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Holwierde?

Hedendaags vind je verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €600 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • GRECALE IDRO 22 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • KRISS³ 8.5 (CADEL SRL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Hermetic 8 (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Holwierde. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9905.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!