Pelletkachel kopen Krewerd

Vergelijk installateurs pelletketels Krewerd

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Krewerd kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt meerdere modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels pelletkachelrevolutie.nl check jij bruikbare informatie die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 9904

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van diverse facetten. Bijvoorbeeld: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9904
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Krewerd misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de QUADRA10C van het merk KalorOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1400
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Delfzijlverbruikt 2630 kWh stroom en 2630 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €159,00 in juni 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Krewerd vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een gasketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Krewerd waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juni 2022 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Krewerd

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel is geschikt voor verwarming van de woning en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en kostenbesparende keuze: lagere uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1100 per installatie.

pelletkachel installateurs in krewerd


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en uiteraard de offerte toegezonden zal worden. Veel experts zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn verschillende vragen omtrent het woonobject. U kunt denken aan de grootte van het huis de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van de ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als uitstraling en de grootte doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en kies een professionele installateur in Krewerd. Houd rekening met reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Krewerd


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Krewerd?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €450 en €1500. Je kunt denken aan:

 • GRECALE IDRO 18 (Dielle SRL), vermogen 16,7 [KW], €1400 subsidie.
 • ELISE³ 8.5 (CADEL SRL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Model NSE (L) – Lara 12 K-KKA / Redonda Basic MO (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Krewerd. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9904.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!