Pelletkachel kopen Bierum

Vergelijk installateurs pelletketels Bierum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bierum kopen biedt jou de kans om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit verscheidene installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via deze website check jij omvangrijke info die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg drie soorten modellen:

  kachel installateur 9906

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van meerdere onderdelen. Belangrijk zijn: jouw type huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9906
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bierum iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Moon van het merk EdilKaminEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1400
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Delfzijlgebruikt 2630 kWh stroom en 2630 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €159,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Bierum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat consumenten gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Bierum waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Bierum

Een andere goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel kan gebruikt worden voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een groene en prijs-interessante mogelijkheid: minder vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €450 per product.

pelletkachel installateurs in bierum

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. De meeste bedrijven werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je diverse vragen met betrekking tot jouw woning. U kunt denken aan het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van uw data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als de kleur en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en kies een erkende installateur in Bierum. Check de klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Bierum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Bierum?

Hedendaags vind je velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend erg serieus. De tegemoetkoming waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €950 en €1200. Je kunt denken aan:

 • GRECALE IDRO 14 ACS (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • EVO³ 8.5 (CADEL SRL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Hermetic 10 (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Bierum. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9906.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!