Pelletkachel kopen Aldeboarn

Vergelijk installateurs pelletketels Aldeboarn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Aldeboarn kopen biedt jou de kans om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. We onderscheiden tal van type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij de pelletkachel-vergelijker tref jij handige details die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 8495

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met verschillende variabelen. Je kunt denken aan: jouw soort huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8495
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Aldeboarn wellicht iets voor jou. Denk aan de Virna Idro van het merk ExtraflameOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1500
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volledig automatisch
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Heerenveengebruikt 2630 kWh stroom plus 2630 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Aldeboarn vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een HR ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer woningeigenaren denken na over een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Aldeboarn waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juli 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Aldeboarn

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De installatie draagt zorg voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en kostenbesparende installatie: minder vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1100 per ketel.

pelletkachel installateurs in aldeboarn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je een aantal vragen met betrekking tot je woning. U kunt denken aan het type woning, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van je ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of liever een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als het gewenste model en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en maak een keuze voor een geschikte installateur in Aldeboarn. Houd rekening met klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Aldeboarn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Aldeboarn?

Hedendaags vind je verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk niet mis. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €800 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Pidra 28 Ionica Idra (Thermorossi), vermogen 25,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Meissa 18 (Pasqualicchio), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Elisabeth 9 canalizzata (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Aldeboarn. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8495.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!