Pelletkachel kopen Akkrum

Vergelijk installateurs pelletketels Akkrum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Akkrum kopen stelt jou in staat om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. We onderscheiden velerlei type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van onze website check jij bruikbare adviezen die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 8491

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van allerlei factoren. Dit zijn natuurlijk: type huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8491
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Akkrum geen gek idee. Een voorbeeld is de HSP 6 PALLAZZA-III 519.08 C van het merk Haas & SohnOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €700
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Heerenveengebruikt 2630 kWh stroom en 2630 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €153,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Akkrum vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat mensen overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Akkrum waar experts u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in april 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Akkrum

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie is toepasbaar voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en voordelige beslissing: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1050 per model.

pelletkachel installateurs in akkrum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. Veel bedrijven zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen wat vragen inzake je woning. Onder andere de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van je ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als het gewenste model en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en selecteer een goed bekendstaande installateur in Akkrum. Check de referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Akkrum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Akkrum?

Hedendaags vind je velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk zeer belangrijk. Het bedrag waar je recht op hebt schommelt tussen €450 en €1450. Je kunt denken aan:

 • Pidra 13 Lienz Idra (Thermorossi), vermogen 12,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Hydria 27 (Pasqualicchio), vermogen 24,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Eldora 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Akkrum. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8490, 8491.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!