Pelletkachel kopen Numansdorp

Vergelijk installateurs pelletketels Numansdorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Numansdorp kopen opent nieuwe deuren om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt velerlei type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. onze website doorzoek je waardevolle adviezen die helpen bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 3281

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van diverse aspecten. Je kunt denken aan: woning-specificaties, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteCromstrijen
Postcode3281
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Numansdorp geen gek idee. Een voorbeeld is de Frank vlak water+ van het merk WodtkeOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €1350
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Cromstrijenverbruikt 3220 kWh stroom en stookt 3220 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €160,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Numansdorp vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de woningeigenaren overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Numansdorp waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juni 2024) zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Numansdorp

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een duurzame en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1200 per product.

pelletkachel installateurs in numansdorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie specificaties en misschien de offerte aangeleverd kan worden. De meeste bedrijven werken in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen diverse vragen die gaan over je woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als en soort kachel en de afmetingen hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga aan de slag met een geschikte installateur in Numansdorp. Check de referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Numansdorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Numansdorp?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard verleidelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen de €600 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Platinum Hydro 10.2 (Elledi), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Easy Crono HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Dubai (Ecoforest), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Numansdorp. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3280, 3281.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!