Pelletkachel kopen Klaaswaal

Vergelijk installateurs pelletketels Klaaswaal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Klaaswaal kopen stelt jou in staat om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met diverse modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van de pelletkachel-vergelijker lees jij actuele informatie die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 3286

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van specifieke zaken. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, het stoomniveau, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteCromstrijen
Postcode3286
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Klaaswaal misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Class Idro 15 IDRO15-WAR van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1400
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Cromstrijengebruikt 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €160,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Klaaswaal vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer mensen gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Klaaswaal waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in april 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Klaaswaal

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De pelletketel draagt zorg voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een milieuvriendelijke en kostenbesparende keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €900 per installatie.

pelletkachel installateurs in klaaswaal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar welke klant informatie en misschien de offerte aangeleverd kan worden. De meeste aannemers zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen verschillende vragen over het woonobject. Denk aan de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van de verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of puur een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook zaken als het design en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en selecteer een goede installateur in Klaaswaal. Bekijk de recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Klaaswaal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Klaaswaal?

Momenteel bestaan er velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €650 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Extra stove 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Fire Lux HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Venus (Ecoforest), vermogen 7,9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Klaaswaal. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3286.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!