Pelletkachel kopen Willemstad

Vergelijk installateurs pelletketels Willemstad

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Willemstad kopen stelt je in de gelegenheid om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden verschillende soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij deze website doorzoek je bruikbare toelichtingen die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit drie soorten kachels:

  kachel installateur 4797

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei facetten. We spreken over: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4797
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Willemstad zeer interessant. Een voorbeeld is de Montraux 8 van het merk Nordic FireEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €650
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Moerdijkverbruikt 3250 kWh stroom en 3250 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €165,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Willemstad vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat huizenbezitters kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Willemstad waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Willemstad

Een krachtige en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Het systeem draagt zorg voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een groene en voordelige oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €400 per model.

pelletkachel installateurs in willemstad

Gangbare modellen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. De meeste uitvoerders plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we speciale vragen aangaande uw woning. Bijvoorbeeld de categorie woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als ambiance en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en kies een betrouwbare installateur in Willemstad. Let op ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Willemstad


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Willemstad?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar verleidelijk. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €850 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Scan-Line Green 200 (Heta), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Insert 9,5 – Leonardo/Andrea/Tommy/Donatello / A (EvaCalor), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Mito Idro (EdilKamin), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Willemstad. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4797.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!