Pelletkachel kopen Oudemolen

Vergelijk installateurs pelletketels Oudemolen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oudemolen kopen stelt jou in staat om huizen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit meerdere modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij onze tool check jij praktische details die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 modellen:

  kachel installateur 4796

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door verscheidene onderdelen. We spreken over: soort huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4796
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oudemolen zeer interessant. Dat kan zijn de Cube D12 van het merk Mondena ItaliaEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1000
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Moerdijkgebruikt 3250 kWh stroom plus 3250 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €165,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Oudemolen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer mensen oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Oudemolen waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oudemolen

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een groene en voordelige optie: minder vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1050 per systeem.

pelletkachel installateurs in oudemolen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de informatie en eventuele offerte aangeleverd mag worden. Veel specialisten werken in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je belangrijke vragen met betrekking tot uw woning. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van uw verstrekte info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als de kleur en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en maak een keuze voor een erkende installateur in Oudemolen. Kijk naar klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oudemolen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Oudemolen?

In de huidige situatie zijn er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk niet mis. De tegemoetkoming waar je recht op hebt vinden we terug tussen €600 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Scan-Line Greenfire 100 (Heta), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.
 • Dado / Hermes (EvaCalor), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Idropellbox (EdilKamin), vermogen 15,7 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Oudemolen. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4796.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!