Pelletkachel kopen Bavel

Vergelijk installateurs pelletketels Bavel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bavel kopen opent nieuwe deuren om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende kachels, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze website lees je toepasbare details die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 kachels:

  kachel installateur 4854

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan velerlei zaken. Denk aan: type huis, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4854
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31020 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bavel misschien we dé oplossing. Denk aan de POP 8E van het merk ThermorossiEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €750
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Bredaverbruikt 2950 kWh stroom plus 2950 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €131,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Bavel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de CV-ketel. Deze ketel werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer woningeigenaren preferereneen luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Bavel waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Bavel

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een milieubewuste en kostenbesparende oplossing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €700 per product.

pelletkachel installateurs in bavel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en wellicht een offerte verstuurd mag worden. Veel bedrijven zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je wat vragen met betrekking tot de woning. U kunt denken aan de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als de kleur en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en selecteer een betrouwbare installateur in Bavel. Check de reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Bavel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Bavel?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard erg serieus. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €500 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Olea LP6 (Invicta), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M13 INES (EvaCalor), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • Cherie UP H (EdilKamin), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Bavel. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4854.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!