Pelletkachel kopen Hertme

Vergelijk installateurs pelletketels Hertme

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hertme kopen biedt jou de kans om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn verscheidene type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van onze website vind jij waardevolle toelichtingen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 7626

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door diverse facetten. Je kunt denken aan: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode7626
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hertme een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de COMFORT 80 van het merk FreepointMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1450
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Borneverbruikt 3240 kWh stroom en nog eens 3240 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €166,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Hertme vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je HR ketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de bewoners kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Hertme waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van april 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hertme

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie wordt aangeraden voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een bewuste en kostenbesparende beslissing: beperkte broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €450 per kachel.

pelletkachel installateurs in hertme


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden mag worden. De meeste experts doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we wat vragen over uw woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van de woning de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van uw data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als kleur / design en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Hertme. Kijk naar reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hertme


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Hertme?

Er zijn op dit moment verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan honderden pelletkachel / pelletketel producten die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €650 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Beatrice 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • PHILO COMFORT AIR POWER (MCZ), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.
 • Jessica Air 6 (Laminox), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Hertme. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7626.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!