Pelletkachel kopen Zenderen

Vergelijk installateurs pelletketels Zenderen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zenderen kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan diverse modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je waardevolle informatie die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 7625

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan verschillende facetten. Onder andere: huis-specificaties, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode7625
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zenderen misschien we dé oplossing. Denk aan de Hydro 24 Vetro van het merk Punto FuocoMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €850
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Borneverbruikt 3240 kWh stroom en 3240 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €166,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Zenderen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de CV-ketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio consumenten oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Zenderen waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zenderen

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel wordt aangeraden voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een milieubewuste en prijs-interessante beslissing: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, biomassa is goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €550 per kachel.

pelletkachel installateurs in zenderen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welke klant informatie en tevens de offerte verstuurd mag worden. Veel monteurs focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je verschillende vragen met betrekking tot het huis. Onder andere de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van de ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als het design en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga voor een professionele installateur in Zenderen. Let op verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zenderen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Zenderen?

Hedendaags vind je velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen €550 en €1350. Je kunt denken aan:

 • Ecofire Noah 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • BOXTHERM 70 SLIDE (9 M1) (MCZ), vermogen 9,8 [KW], €500 subsidie.
 • Fiorella Air (Laminox), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Zenderen. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7625.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!