Pelletkachel kopen Hapert

Vergelijk installateurs pelletketels Hapert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hapert kopen stelt jou in staat om jouw huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden velerlei modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij deze website doorzoek jij veelzijdige adviezen die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 5527

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke variabelen. Denk aan: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5527
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hapert misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de HSP 7 450.08 van het merk Haas & SohnOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €650
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Bladelverbruikt 3440 kWh stroom en 3440 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €176,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Hapert vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio huizenbezitters kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Hapert waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hapert

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel draagt zorg voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een milieubewuste en kostenbesparende oplossing: lagere vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1300 per kachel.

pelletkachel installateurs in hapert


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en misschien de offerte verstuurd mag worden. Veel uitvoerders zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen met betrekking tot je woning. Relevant zijn de categorie woning, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook zaken als kleur / design en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en selecteer een goede installateur in Hapert. Kijk naar ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hapert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Hapert?

Hedendaags vind je allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs verleidelijk. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €500 en €1500. Je kunt denken aan:

 • REDONDA12-GLASS (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Icon 7.0 – B6S (Fontana SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ella (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hapert. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5527.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!