Pelletkachel kopen Amersfoort

Vergelijk installateurs pelletketels Amersfoort

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Amersfoort kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn verschillende modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van onze tool bekijk je handige adviezen die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit drie soorten installaties:

  kachel installateur 3802

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door velerlei onderdelen. Denk aan: soort huis, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3802
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Amersfoort wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Alysa 10 air van het merk Kalon / Giove GroupEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €700
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Amersfoortgebruikt 2810 kWh stroom plus 2810 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €137,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Amersfoort vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je HR ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat bewoners gaan voor een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Amersfoort waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (mei 2024) lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Amersfoort

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie is toepasbaar voor verwarming van de woning en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en besparende optie: beperkte vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €1050 per ketel.

pelletkachel installateurs in amersfoort

Veelbesproken merken:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. De meeste installateurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen belangrijke vragen over het woonobject. Belangrijk zijn de grootte van de woning de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van uw info kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of liever een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als en soort kachel en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en selecteer een goed bekendstaande installateur in Amersfoort. Check de klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Amersfoort


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Amersfoort?

Hedendaags vind je velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel producten die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk erg serieus. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €400 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • SPCN11 – Silence 9 (EvaCalor), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 12 Icona Mirror (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Vittoria 8 (Vittoria), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Amersfoort. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 3800, 3802, 3811, 3812, 3813, 3814, 3815, 3816, 3817, 3818, 3819, 3821, 3822, 3823, 3824, 3825, 3826.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente