Pelletkachel kopen Stoutenburg Noord

Vergelijk installateurs pelletketels Stoutenburg Noord

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stoutenburg Noord kopen opent nieuwe deuren om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met tal van type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van onze tool tref je actuele aanbevelingen die helpen bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 3836

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van specifieke zaken. Onder andere: jouw soort huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3836
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Stoutenburg Noord wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de TERRY PLUS van het merk ExtraflameOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Amersfoortgebruikt 2810 kWh stroom en 2810 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €137,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Stoutenburg Noord vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer Nederlanders preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Stoutenburg Noord waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Stoutenburg Noord

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie kan benut worden voor de CV installatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en besparende optie: beperkte CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €750 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in stoutenburg-noord


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de details en tevens de offerte verstuurd kan worden. De meeste aannemers focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn belangrijke vragen ten aanzien van jouw woning. U kunt denken aan het type huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van uw informatie kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als en soort kachel en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Stoutenburg Noord. Kijk naar beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Stoutenburg Noord


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Stoutenburg Noord?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn honderden pelletketel & pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen €700 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • SPV-M13 INES (EvaCalor), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • Melania (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 9, Ile (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Stoutenburg Noord. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3836.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!