Pelletkachel kopen Hooglanderveen

Vergelijk installateurs pelletketels Hooglanderveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hooglanderveen kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er bestaan diverse installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van deze pagina lees jij handige informatie die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 3829

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met allerlei onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3829
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hooglanderveen iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de LP up 9, Cru-z van het merk CMGOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €850
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Amersfoortverbruikt 2810 kWh stroom plus 2810 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €137,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Hooglanderveen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je gasketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel consumenten neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Hooglanderveen waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hooglanderveen

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Dit model kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een duurzame en relatief goedkope oplossing: minder CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1050 per ketel.

pelletkachel installateurs in hooglanderveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. De meeste experts focussen zich op een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u een aantal vragen over jouw huis. Belangrijk zijn het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van je ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook aspecten als het design en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en selecteer een goede installateur in Hooglanderveen. Check de reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hooglanderveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Hooglanderveen?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is wisselt tussen de €550 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • GP 50 – Aria 50 (EvaCalor), vermogen 44,1 [KW], €2205 subsidie.
 • Tecla (Dal Zotto S.P.A), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 9, Icona Black (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Hooglanderveen. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3819, 3829.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!