Pelletkachel kopen Hoogland

Vergelijk installateurs pelletketels Hoogland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoogland kopen maakt het mogelijk om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit verschillende modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van deze pagina vind jij omvangrijke info die helpen bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 modellen:

  kachel installateur 3828

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van verscheidene variabelen. We spreken over: type woning, het stoomniveau, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3828
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoogland iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de PE Nova SX water+ van het merk WodtkeEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €800
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Amersfoortgebruikt 2810 kWh stroom en stookt 2810 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €137,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Hoogland vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je gasketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Hoogland waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hoogland

Een efficiënte en is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel wordt gebruikt voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een groene en prijs-interessante mogelijkheid: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €450 per product.

pelletkachel installateurs in hoogland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verstuurd moet worden. De meeste monteurs focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn wat vragen m.b.t. jouw woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels je data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook zaken als uitstraling en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en selecteer een geschikte installateur in Hoogland. Bekijk de klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hoogland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Hoogland?

In de huidige situatie zijn er velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen €700 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • GP 30 – Aria 30 (EvaCalor), vermogen 27,2 [KW], €1360 subsidie.
 • DP 30 (Daiwa), vermogen 30,7 [KW], €1535 subsidie.
 • LP up 9, Dual (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Hoogland. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3828.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!