Pelletkachel kopen Mastenbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Mastenbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mastenbroek kopen stelt jou in staat om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden verscheidene type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze tool lees jij omvangrijke informatie die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 8294

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van meerdere onderdelen. Denk aan: soort huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8294
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Mastenbroek wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Class Idro Ceramic 15 MAJO.IDRO15-KAR van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Zwartewaterlandconsumeert 3080 kWh stroom en stookt 3080 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €166,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Mastenbroek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de gasketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer Nederlanders neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Mastenbroek waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2024) lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Mastenbroek

Een andere is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een bewuste en relatief goedkope mogelijkheid: lagere broeikas uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1200 per installatie.

pelletkachel installateurs in mastenbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en eventuele offerte verzonden kan worden. De meeste monteurs zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we relevante vragen ten aanzien van jouw woonobject. Denk aan de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door je informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als de kleur en de grootte spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en kies voor een betrouwbare installateur in Mastenbroek. Let op ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Mastenbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Mastenbroek?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt duizenden pelletkachel en pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is wisselt tussen €450 en €1300. Je kunt denken aan:

 • Roberta Air 70 (Royal / Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Rosa 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 16 Classic Stone / Piramid Stone (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Mastenbroek. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8291, 8294.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!