Pelletkachel kopen Hasselt

Vergelijk installateurs pelletketels Hasselt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hasselt kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden verschillende soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij de pelletkachel-vergelijker bekijk je actuele aanbevelingen die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit drie soorten kachels:

  kachel installateur 8061

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door diverse zaken. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8061
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hasselt misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de CADEL KRISS 8.5 van het merk CADEL SRLOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €550
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Zwartewaterlandgebruikt 3080 kWh stroom en 3080 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €166,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Hasselt vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je CV-ketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio Nederlanders oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Hasselt waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hasselt

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel is geschikt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en voordelige oplossing: minder vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €650 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in hasselt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en misschien de offerte verstuurd zal worden. Veel adviseurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen wat vragen m.b.t. het huis. Relevant zijn de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als het gewenste model en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga in zee met een professionele installateur in Hasselt. Check de referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hasselt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Hasselt?

Hedendaags vind je meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is varieert tussen de €850 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • MALVA MULTIAIR UP (10 S1) (Red), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • AC70 / A70 9 kW (Palazzetti), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Inserto Zeus C (Moretti Design), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Hasselt. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8060, 8061.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!